Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Kradną zamiast pomagać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kicia

Kicia

Narrator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2065 postów

Napisano 31 lipiec 2005 - 13:23

Afera w MOPS
17 osób oskarżonych o przywłaszczenie sobie zapomóg i zasiłków dla bezrobotnych i ubogich na łączną kwotę 1 mln zł oraz fałszowanie dokumentów stanie przed sądem w Gnieźnie. Wśród oskarżonych jest dyrektor i pracownicy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gnieźnie, kilkoro bezrobotnych i kurator sądowy. Akt oskarżenia w tej sprawie trafił do Sądu Rejonowego w Gnieźnie. Według prokuratury, w latach 1996-2001 dyrektor gnieźnieńskiego wspólnie ze swoimi kilkoma podwładnymi kilkanaście razy sfałszowali potwierdzenia wypłaty bezrobotnym kwot od 9-20 tys. na tzw. aktywizację zawodową. Faktycznie bezrobotni otrzymywali po kilkaset złotych i w ogóle nie wiedzieli, że przyznano im większe kwoty na rozpoczęcie działalności gospodarczej. Kilkaset razy pracownicy gnieźnieńskiego MOPS, wspólnie z innymi oskarżonymi mieli napisać na podstawie danych osób, które już kiedyś korzystały z pomocy społecznej, fikcyjne podania o zapomogę, wziąć z kasy pieniądze i sfałszować potwierdzenia odbioru pieniędzy.(na podst. www.samorzad.pap.pl z 07.07.05-BP)

Nóż się w kieszeni otwiera... (M)
Z pewnością to nie jedyny taki przypadek... ale nieźle się obłowili (strzal)
A gdzie ma szukać pomocy ten, kto jej najbardziej potrzebuje :?: (E)
  • 0
Bądź jak ptak, który, gdy siada na gałęzi zbyt kruchej, czuje, jak spada, lecz śpiewa dalej, bo wie, że ma skrzydła.
Victor Hugo

#2 531

531

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 31 postów

Napisano 05 sierpień 2005 - 14:52

Kicia nie bulwersuj sie Sama pisałaś ,że kaleka to ten który sobie nie radzi w życiu Oni sobie poradzili wiec w czym problem ? A bezrobotni ? No cóż to tylko "kaleki" wiec czym sie przejmujesz ? Polska jest takim krajem w którym albo jestes bezwzględna cyniczna i podążasz do celu nie licząc sie z nikim i niczym albo giniesz Jesli chcesz byc kimś albo cokolwiek osiagnąć nie możesz postepowac uczciwie Nie u nas No chyba ze chce sie zostac szlachetnym o niesplamionym honorze zbieraczem surowców wtórych :D mieszkajacym w kartonie pod mostem Nie jestem uczciwa Ide po trupach do celu Tego mnie rzeczywistość nauczyła Czy jestem zła ? Nie wiem Może tak może nie Jestem tylko wytworem polskiej demokracji po 1989 r . I oczywiście jestem pokoleniem Jana Pawła II oraz spadkobierczynią etosu Solidarności
  • 0

#3 x

x

Narrator

• Użytkownik
  • 1542 postów

Napisano 05 sierpień 2005 - 18:07

mam pytanie/a 531:
co tu robisz? w jakim celu piszesz na tym forum?
odpowiedz prosze
  • 0

#4 531

531

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 31 postów

Napisano 05 sierpień 2005 - 18:21

Piszę na wielu forach Do tego mam jednak sentyment z przyczyn czysto osobistych Innych podtekstów prosze sie nie doszukiwać bo nie istnieja
ps. Czasem pod moim nickiem napisze posta moja druga połówka 135 :D Ponieważ uznaliśmy ze nie mialo sensu zakładanie dwóch kont uznaliśmy , ze najlepszym nickiem bedzie 531 :)
  • 0

#5 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 05 sierpień 2005 - 20:51

Nie jestem uczciwa Ide po trupach do celu Tego mnie rzeczywistość nauczyła Czy jestem zła ? Nie wiem Może tak może nie Jestem tylko wytworem polskiej demokracji po 1989 r . I oczywiście jestem pokoleniem Jana Pawła II oraz spadkobierczynią etosu Solidarności

A tu masz na pewno racje, jestes wytworem ustroju. Po trupach, wyscig szczorow itp. Jestes - przynajmniej ze zdjecia - kobieta. Idziesz tam gdzie zycie jest latwe, spokojne, fajne. Czy jestes zla? pewnie nie, jestes tylko wytworem.
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#6 x

x

Narrator

• Użytkownik
  • 1542 postów

Napisano 05 sierpień 2005 - 20:52

[DO 531]

nie ma podtekstow?
a przecietnemu forumowiczowi (czy jest takie slowo?) nasuwa sie mysl: hmmm co ona/on chce nam udowodnic? czy ona/on wie lepiej co nam w gLowach siedzi i co mamy na mysli formulujac nasze wypowiedzi? dlaczego ona/on ma o nas tak niskie zdanie? i dlaczego ona/on ... itd

dlaczego pojawiaja sie w przecietnym konsumencie forum takie mysli? czy to my jestesmy dziwni czy moze ... ?
jak to jest?
  • 0

#7 531

531

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 31 postów

Napisano 05 sierpień 2005 - 21:17

Tak Ide tam gdzie życie jest łatwe Jeden raz odwiedzamy ten świat Nie będę go zbawiać Z lenistwa ? z egoizmu ? Być może :) Lubie zasypiać z myśla , ze jutro będzie takie dobre jak dziś Wyścig szczurów wygrałam Przynajmniej na tym etapie do którego chciałam Czyż rzeczywistość nie jest bezwzględna ? Jest i zawsze bedzie Można sobie dodać do tego różową otoczke , właściwie czemu nie ? Przez różową mgiełkę nie widzi sie tego czy owego :)
Niestety aberade nic nie chce udowodnić Nie wiem lepiej co Tobie / jakimś Im w głowach siedzi Co macie na myśli formuujac swoje wypowiedzi ? Pewnie to co macie na myśli :) Aberade ... to ze ironia pokrywasz rozpacz ? To nie moja sprawa Sama sobie musisz z tym poradzic Nie mam zdania niskiego czy wysokiego :D Chwilowo Na razie obserwuje i wyciągam wnioski
  • 0

#8 Kicia

Kicia

Narrator

• Użytkownik
  • 2065 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 00:10

Ja myślałam, że 531 to prowokatorka... a to na dodatek CHWALIPIĘTA (hihi) Tylko, czy aby ma czym się chwalić?? :twisted: :D :-D
  • 0
Bądź jak ptak, który, gdy siada na gałęzi zbyt kruchej, czuje, jak spada, lecz śpiewa dalej, bo wie, że ma skrzydła.
Victor Hugo

#9 Bear

Bear

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 176 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 00:10

stokrotne brawo,oby tak dalej "szczurku" :twisted:
Kiciu,myślisz ze mozna sie chwalic głupotą tego stopnia?
  • 0
"W rzeczywistości problem nie polega już na tym, by się dowiedzieć, czy Aniołowie istnieją, lecz raczej na tym, czy archanioł Gabriel jest lepszym trębaczem od Milesa Davisa"

Pierre Jovanovich

#10 Kicia

Kicia

Narrator

• Użytkownik
  • 2065 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 00:18

BUSTER... osoby, które nie mają rozumu, żyją w błogiej nieświadomości jego braku... :twisted:
Niestety, poza tym brakiem zauważam też brak cech "człowieczeństwa" (E)
  • 0
Victor Hugo

#11 x

x

Narrator

• Użytkownik
  • 1542 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 11:30

o ja biedna zrozpaczona ... ;)
ide sie pochlastac

531 - normalnie jak sie ciebie czyta to sie nie chce tu zagladac

Added after 2 minutes:

a co do "wyscigu szczurow" to co rozumiesz przez to ze go wygrales/as?
  • 0

#12 531

531

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 31 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 16:44

Polaczki polaczki ... ale w was zawiść :D
Co wygrałam ? to , ze nie musze martwic sie o dzien jutrzejszy to ,że od zera zbudowałam swoja firme , to że nie musze ubierać sie w supermarketach itd...
Tak MAM SIE CZYM CHWALIĆ To cos niedobrego ? Mam sie wstydzić tego , ze jestem szefową firmy ? Że mnie na wiele stać ? Mam byc jak inni narzekająca i skrzywiona ? Tego oczekujecie ? Ja nie zyje w poczuciu własnej krzywdy i nie napawam sie własnym nieszcześciem "Głupota" w Polsce jest byc lepszym od innych Wszyscy musza byc równani pod sznurek Jesli ktoś jest lepszy i czuje sie lepszy trzeba go zgnoić prawda ? W Polsce nie moga byc lepsi tu musza byc sami kwękajacy i niezadowoleni ze swego losu To mentalność polaczka świetnie przedstawiona w "Dniu świra" Zwłaszcza ta wieczorna modlitwa Palce lizać polaczki rozpretensjonowane do świata i jego okolic Świetnie to przedstawiła Gretkowska w "Polce" "Nie stać ich na poglądy wystarczy poczucie racji i skrzywdzonej wyzszości "
  • 0

#13 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 17:00

Polaczki polaczki ... ale w was zawiść

Hmm..... gdzie Ty tu jakas zawisc widzisz i kogo?? no chyba ze chialabys aby tak bylo, bo dzieki niej rzeczywiscie czujesz sie lepiej. A wiec Biznes Womanko - GRATULUJĘ i cieszę się, że są Polacy którzy czują się spełnieni i tak im wszystko świetnie idzie. Ciekaw jestem jednego, Ty taka zrealizowana w swym życiu marnujesz swój cenny czas na branie udziału w tylu forach, nuda? jako szefowa nadmiar wolnego czasu? brak zrozumienia Twej cudownosci wsrod bliskich i znajomych i czas rozszerzyc grono, ktore powinno pozazdroscic?? :D
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#14 531

531

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 31 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 17:29

Pedro jak napisałam jestem tu z przyczyn OSOBISTYCH Widocznie mam w tym jakiś cel :-D
Nigdy nie robie niczego ot tak sobie z nudów ...
Mam troche wolnego czasu ostatnio wiec zajełam sie ostro nadrabianiem netowych zaległości w forach To tez jakaś rozrywka było nie było Ah uprzedze pytanie - na wakacjach byłam
Troche myle masz pojecie o pewnych rzeczach Nie trzeba śleczeć nad laptopem i trzymać komórki przy uchu zeby kierowac firmą Wystarczy mieć kompetentnych pracowników Moze na samym początku i owszem trzeba pracować 24/24 ale to już było
Pozniej mozna sobie pozwolic na wolny weekend :)
  • 0

#15 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 17:34

No coz, nie rozkrecilem zadnej firmy, nie jestem piekny, wygadany, dobrze wyksztalcony, a wiec wybacz moje pojecie o zyciu biznesmenow :D
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#16 531

531

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 31 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 17:36

Pedro osobiscie Ciebie lubie ;)
I prosze bez ironii :D
  • 0

#17 x

x

Narrator

• Użytkownik
  • 1542 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 17:48

No coz, nie rozkrecilem zadnej firmy, nie jestem piekny, wygadany, dobrze wyksztalcony, a wiec wybacz moje pojecie o zyciu biznesmenow :D

KURNA! pedro!
masz kolejnych pare punktow w rywalizacji

;)

531 - czy dla ciebie kulawi to niedouczone, zabiedzone, sfrustrowane i zacofane istoty?

dziwi mnie troche twoja pewnosc tego ze jestes kims i cos osiagnales/as ... nie bierzesz pod uwage tego ze (chociaz) niektorzy sposrod nas cos* soba reprezentuja?

*cos = /w twoim mniemaniu/ pieniadze, sytuacja spoleczno-zawodowa itp
  • 0

#18 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 18:01

KURNA! pedro!
masz kolejnych pare punktow w rywalizacji

Czyli zostajesz w tyle :P :D dac Ci fory?? moze wymysle cos czym sie pochwale :D
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#19 x

x

Narrator

• Użytkownik
  • 1542 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 18:18

wymysl prosze ... bo ... zaczynam popadac w ciezka depresje :P
(mu-sze-wy-grac-mu-sze-wy-grac)
opanowala mnie rzadza udowodnienia swiatu ze to JA JESTEM NAJBARDZIEJ POKRZYWDZONA
(E)
  • 0

#20 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 06 sierpień 2005 - 18:34

No to hmm............. mam cudny kolor oczu :D
  • 0
Pozdrawiam