Sprawni w pracy ON
Napisano 02 wrzesień 2005 - 09:57
#22 Gość_Karina_*
Napisano 02 wrzesień 2005 - 10:08
Nigdy - jako osoba niepełnosprawna - nie miałam problemów z pracą ani też z pracodawcą.
Szczęścira z Ciebie :-P Oby tak dalej.
Osobiście szukam zatrudnienia już 3 lata i ciągle rzuca mi się kłody pod nogi I tylko się zastanawiam jak to jest, że jak już w końcu znajdę jakąś ofertę, pracodawca (po rozmowie) jest mną jak najbardziej zainteresowany i (jak sam mowi) spełniam wszelkie warunki i NA PEWNO zadzwoni to dziwnie telefon milczy... :twisted:
Podzielam zdanie Wojtka ...
Napisano 07 wrzesień 2005 - 10:55
#24 Gość_Karina_*
Napisano 07 wrzesień 2005 - 12:15
Nie jest tak źle, zawsze może być gorzej ))
Łatwo jest być optymistką jak jest ok i mówić i pocieszać wtedy też...
O wiele trudniej gdy nas samych coś dopadnie i się nie układa i ciągle dostajemy kłody pod nogi wspinając się pod górę, która staje sie coraz bardziej stroma.....
Napisano 07 wrzesień 2005 - 14:15
#26 Gość_Karina_*
Napisano 07 wrzesień 2005 - 15:48
W życiu trzeba być upartym, zdecydowanym i małymi kroczkami dążyć do celu.
Jak najbardziej popieram te postawę. W jej myśl też udało mi się skończyć LO i uzyskać tytuł magistra......
Minęły 3 lata i od tamtej chwili bezskutecznie poszukuję zatrudnienia
Jak już odpowiadam całkowicie ewentualnemu pracodawcy to niewiedzieć czemu (choć miał zadzwonić) telefon milczy.....
I tak cały czas a życie płynie i wydatki rosną. Za wszelkie dodatkowe kursy też trzeba zapłacić i to słono.......
I naprawdę masz rację i to piękne co mówisz tylko trochę inaczej brzmi w uszach kogoś, kto ma do dyspozycji 540zł.........
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia....
Powodzenia i sukcesów zawodowych :-P
Napisano 08 wrzesień 2005 - 07:39
#28 Gość_Karina_*
Napisano 08 wrzesień 2005 - 12:39
Tyle że na dodatkowe studia to oprócz mnóstwa kaski potrzeba jeszcze.....
wszystko zależy od sytuacji rodzinnej, zdrowotnej i wielu innych czynników....Takie życie.......
Nie będę już ciągnąć tematu, aby nikt nie zarzucił mi uprawiania prywatności na IPONie a zresztą każda sprawa jest indywidualna...
Powodzenia :-P
Napisano 09 wrzesień 2005 - 07:40
Napisano 09 wrzesień 2005 - 07:52
albo zrobieniem jakiegoś kierunku 2-letniego lub skorzystania z pomocy Urzędu Pracy, który jest zobowiązany do organziowania szkoleń dla ON
No wlasnie, chodze na kierunek ttechnik informatyk, do szkoly policealnej,
nazywa sie profesja, siedziba szkoly jest w lodzi a warszawski sekretariat na
ul. Nowy Świat 33/13
00-029 Warszawa
tel. (22) 692-87-12, 692-87-11
tel/fax (22) 826 42 50
warszawa@profesja.edu.pl
http://www.profesja.edu.pl/
Aha, szkola ma kilkanascie osrodkow w calej polsce.
Wybralem kierunek dwuletni, aczkolwiek sa rowniez kierunki roczne i poltoraroczne.
Wlasnie 17-18 wrzesnia 2005 mam pierwszy zjazd na TRZECIM semestrze, na poczatku (wrzesien 2004) placilem 80 PLN/mc, a od wrzesnia 2005 bede placil 100 PLN/mc.
PS
A co do szkolen z urzedu pracy to pytalem w UP na Ciolka w wawie i maja jedno szkolenie na rok, a i niezawsze maja srodki na te szkolenia.
Jan Chrapek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych