Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Sprawni w pracy ON

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 okularnica

okularnica

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 - 09:57

Nie zawsze tak jest. Nigdy - jako osoba niepełnosprawna - nie miałam problemów z pracą ani też z pracodawcą. Każda sprawa jest indywiudlna dla każdego przypadku. Tak mi się przynajmniej wydaje
  • 0

#22 Gość_Karina_*

Gość_Karina_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2005 - 10:08

Nigdy - jako osoba niepełnosprawna - nie miałam problemów z pracą ani też z pracodawcą.

Szczęścira z Ciebie :-P Oby tak dalej.

Osobiście szukam zatrudnienia już 3 lata i ciągle rzuca mi się kłody pod nogi :( I tylko się zastanawiam jak to jest, że jak już w końcu znajdę jakąś ofertę, pracodawca (po rozmowie) jest mną jak najbardziej zainteresowany i (jak sam mowi) spełniam wszelkie warunki i NA PEWNO zadzwoni to dziwnie telefon milczy... :( :twisted:

Podzielam zdanie Wojtka ...
  • 0

#23 okularnica

okularnica

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów

Napisano 07 wrzesień 2005 - 10:55

Oj mam szczęście do pracy, mam. Umowę dostałam już na stałe, choć do 31.08. byłam na okresie próbnym. Pozostaje mi tylko rozwijać się zawodowo, uczyć wiele więcej. Iponki, glowa do góry. Nie jest tak źle, zawsze może być gorzej ;)))
  • 0

#24 Gość_Karina_*

Gość_Karina_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2005 - 12:15

Nie jest tak źle, zawsze może być gorzej ;)))

Łatwo jest być optymistką jak jest ok i mówić i pocieszać wtedy też...
O wiele trudniej gdy nas samych coś dopadnie i się nie układa i ciągle dostajemy kłody pod nogi wspinając się pod górę, która staje sie coraz bardziej stroma..... :(
  • 0

#25 okularnica

okularnica

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów

Napisano 07 wrzesień 2005 - 14:15

Masz troszeczkę racji karinko, ale gdybym myślała o tym, że nie dostanę pracy tylko dlatego że jestem ON to wierz mi, wystarczyłoby mi tylko ukończenie szkoły średniej i siedzenie w domu. W życiu trzeba być upartym, zdecydowanym i małymi kroczkami dążyć do celu.
  • 0

#26 Gość_Karina_*

Gość_Karina_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2005 - 15:48

W życiu trzeba być upartym, zdecydowanym i małymi kroczkami dążyć do celu.

Jak najbardziej popieram te postawę. W jej myśl też udało mi się skończyć LO i uzyskać tytuł magistra......

Minęły 3 lata i od tamtej chwili bezskutecznie poszukuję zatrudnienia :(
Jak już odpowiadam całkowicie ewentualnemu pracodawcy to niewiedzieć czemu (choć miał zadzwonić) telefon milczy.....
I tak cały czas a życie płynie i wydatki rosną. Za wszelkie dodatkowe kursy też trzeba zapłacić i to słono.......
I naprawdę masz rację i to piękne co mówisz tylko trochę inaczej brzmi w uszach kogoś, kto ma do dyspozycji 540zł.........

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia....

Powodzenia i sukcesów zawodowych :-P
  • 0

#27 okularnica

okularnica

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów

Napisano 08 wrzesień 2005 - 07:39

oj Karinko, z pewnością brak pracy zniechęca, ale może warto zastanowić się nad powrotem na studia, albo zrobieniem jakiegoś kierunku 2-letniego lub skorzystania z pomocy Urzędu Pracy, który jest zobowiązany do organziowania szkoleń dla ON. Wierz mi, ukończenie jednego kierunku w tych czasach to za mało, oj za mało... Dziś idę zapisać się do biblioteki dla ON z nadzieję, że dysponują materiałami do nauki języka migowego, na nauce którego naprawdę mi bardzo zależy. Zresztą w ramach programu STudent zmaierzam złożyć wniosek o zakup własnie takich materiałów... pozdrawiam ciepło
  • 0

#28 Gość_Karina_*

Gość_Karina_*
  • Gość

Napisano 08 wrzesień 2005 - 12:39

Bardzo dużo prawdy w tym co piszesz .....

Tyle że na dodatkowe studia to oprócz mnóstwa kaski potrzeba jeszcze.....

wszystko zależy od sytuacji rodzinnej, zdrowotnej i wielu innych czynników....Takie życie.......

Nie będę już ciągnąć tematu, aby nikt nie zarzucił mi uprawiania prywatności na IPONie ;) a zresztą każda sprawa jest indywidualna...

Powodzenia :-P
  • 0

#29 okularnica

okularnica

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów

Napisano 09 wrzesień 2005 - 07:40

jak sobie życzysz ;))))
  • 0

#30 WojtekK

WojtekK

Sufler

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 430 postów

Napisano 09 wrzesień 2005 - 07:52

albo zrobieniem jakiegoś kierunku 2-letniego lub skorzystania z pomocy Urzędu Pracy, który jest zobowiązany do organziowania szkoleń dla ON

No wlasnie, chodze na kierunek ttechnik informatyk, do szkoly policealnej,
nazywa sie profesja, siedziba szkoly jest w lodzi a warszawski sekretariat na

ul. Nowy Świat 33/13
00-029 Warszawa
tel. (22) 692-87-12, 692-87-11
tel/fax (22) 826 42 50
warszawa@profesja.edu.pl
http://www.profesja.edu.pl/

Aha, szkola ma kilkanascie osrodkow w calej polsce.

Wybralem kierunek dwuletni, aczkolwiek sa rowniez kierunki roczne i poltoraroczne.

Wlasnie 17-18 wrzesnia 2005 mam pierwszy zjazd na TRZECIM semestrze, na poczatku (wrzesien 2004) placilem 80 PLN/mc, a od wrzesnia 2005 bede placil 100 PLN/mc.

PS
A co do szkolen z urzedu pracy to pytalem w UP na Ciolka w wawie i maja jedno szkolenie na rok, a i niezawsze maja srodki na te szkolenia.
  • 0
"idź tak przez życie,aby ślady Twoich stóp przetrwały Cię"
Jan Chrapek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych