Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Zdobywanie kobiety

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 Liwia

Liwia

Sufler

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 540 postów

Napisano 07 październik 2004 - 09:59

Tak czytam to wszystko i sobie myśle... temat jest chwytliwy, ale jedynym mężczyzną, który sie a nim wypowiada jest Pedro. Czy wnioski, do jakich tu dojdziemy, nie będą zbytnio nasączonę jego osobowościa. Trzeba zgłuszyć innych panów z forum, a może i z czatu, aby sie tu wypowiedzieli...

A typy kobiet? Jeśli ktoś sie odważy na zrobienie takiej typologii, będzie miał ciężki orzech do zgryzienia :oops:

Pozdrawiam
Liwia
  • 0

#22 kkax

kkax

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 45 postów

Napisano 07 październik 2004 - 14:38

Kkax wystarczy ze rozbawi?? az tak niewiele??

Wbrew pozorom nie jest to tak niewiele :D Nie chodzi mi o rzucanie dowcipami. Uwielbiam rozmowy, dyskusje, utarczki słowne, celne riposty i komentarze... na różne tematy - polityczne, społeczne, techniczne.
Wtedy najlepiej się bawię ;)

Biorąc pod uwagę, że zazwyczaj mężczyźni koncentrują się na "fajny film wczoraj widziałem..." albo opisach sesji gier bitewnych: "i wtedy ja się schowałem za murkiem, hahaha" to bardzo duże wyzwanie ;)

Co do tego czego kobiety pragną, to moje koleżanki same przyznają, że nie bardzo wiedzą, czego tak właściwie chcą - więc co dopiero mężczyźni;)

Łatwiej pewnie wymienić, czego się nie chce :twisted:
  • 0
"Gdybym nie pragnął rzeczy niemożliwych, nigdy bym ich nie osiągnął"

#23 Kicia

Kicia

Narrator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2065 postów

Napisano 08 październik 2004 - 08:55

Jaka jest najcieńsza książka na świecie?
Książka pt. "Co mężczyźni wiedzą o kobietach". :D :D :D
  • 0
Bądź jak ptak, który, gdy siada na gałęzi zbyt kruchej, czuje, jak spada, lecz śpiewa dalej, bo wie, że ma skrzydła.
Victor Hugo

#24 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 08 październik 2004 - 09:05

Biorąc pod uwagę, że zazwyczaj mężczyźni koncentrują się na "fajny film wczoraj widziałem..." albo opisach sesji gier bitewnych: "i wtedy ja się schowałem za murkiem, hahaha" to bardzo duże wyzwanie ;)
Co do tego czego kobiety pragną, to moje koleżanki same przyznają, że nie bardzo wiedzą, czego tak właściwie chcą - więc co dopiero mężczyźni;)
Łatwiej pewnie wymienić, czego się nie chce :twisted:

Z kim tym sie Kkax spotykasz, nie wiesz ze tylko fani gier strategicznych sa myslacy :D :D

Myslalem, ze wieksszosc kobiet potrafi okreslic swoje oczekiwania od mezczyny, choc z drugiej strony zauwarzam pewna prawidlowosc. A wiec kobieta okresla, ze od mezczyny oczekuje ze bedzie wierny, bedzie ja kochal, bedzie dawal jej poczucie bezpieczenstwa. Masz racje Kkax, ze latwiej okreslic czego sie nie chce, lecz co z tego. Wiec kontynuujac, niby nie chcecie wariatow, szalejacych, dla ktorych liczy sie dobra zabawa, fajny wozek, a z drugiej czesto gdy kobieta tak okresla swoje (nie)typy, wlasnie tylko takich zauwarza. Potem twierdzi, ze trafia na samych "dupkow".
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#25 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 08 październik 2004 - 09:06

Książka pt. "Co mężczyźni wiedzą o kobietach". :D :D :D

Po co czytac cos, czego i tak sie nie zrozumie :D :D
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#26 kkax

kkax

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 45 postów

Napisano 09 październik 2004 - 19:43

Z kim tym sie Kkax spotykasz, nie wiesz ze tylko fani gier strategicznych sa myslacy

Sama jestem ich fanką, tak jak i gier RPG, ale opisy nieznanych mi sesji nie bardzo mnie porywają ;)

Kobiety określają swoje oczekiwania co do mężczyzn, ale poźniej okazuje sie, że jednak nie tego szukają. Z mężczyznami jest chyba podobnie... Szalejący wariaci mają powodzenie może u nastolatek. Problem w tym, że porządni faceci często trzymają się z boku i są niezauważalni. Idąc dalej: już na starcie stwierdzają, że i tak nie mają szans (w porównaniu np. z facetem 'jestem maczo'), więc rezygnują. A samotne kobiety zakochują się w byle kim ;)
  • 0
"Gdybym nie pragnął rzeczy niemożliwych, nigdy bym ich nie osiągnął"

#27 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 10 październik 2004 - 10:29

Idąc dalej: już na starcie stwierdzają, że i tak nie mają szans (w porównaniu np. z facetem 'jestem maczo'), więc rezygnują. A samotne kobiety zakochują się w byle kim ;)

Coz, ale to po czesci wina kobiet, wtedy gdy meskie "ja" sie rozwija wiekszosc lata za tymi swietnymi chlopakami, a tych spokojnych i milutkich nawet nie zauwarza. Wiec co taki chlopak ma zrobic, albo stac sie kims kim nie jest, albo dac sobie spokoj.
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#28 Kicia

Kicia

Narrator

• Użytkownik
  • 2065 postów

Napisano 10 październik 2004 - 11:06

Oj Pedro, za dużo chciałbyś wiedzieć :D a gdzie tajemniczość i satysfakcja odkrywania i poznawania siebie :-P
Myślę, że tak naprawdę, to tylko Pedra interesuje, czego kobiety oczekują od mężczyzn, a z tego co wiem, to jest już z kimś (może trzeba jej zapytać?).
To jednak smutne, że innych facetów to nie interesuje.
Pedro jesteś wspaniałym facetem, gratuluję Twojej ukochanej, że ma Ciebie.
A jeśli chodzi o mnie, to wiem co mnie nie pociąga u mężczyzn, masz rację KKAX, że o wiele łatwiej mówić o tym, czego się nie chce. Jeśli zaś chodzi o to czego oczekuję, to może się tego dowiedzieć tylko ten, który stanie mi się bliski (a już wiem czego chcę - mam taką nadzieję hihihi (hihi) ).
  • 0
Bądź jak ptak, który, gdy siada na gałęzi zbyt kruchej, czuje, jak spada, lecz śpiewa dalej, bo wie, że ma skrzydła.
Victor Hugo

#29 pedro

pedro

Narrator

• Użytkownik
  • 1462 postów

Napisano 10 październik 2004 - 11:11

A moze Kicio tylko ja tak malo wiem na ten temat :D A moze innym poprostu to nie potrzebne do zycia, jakby nie bylo bez tej wiedzy jakos sie daje funkcjonowac :D
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#30 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 10 październik 2004 - 13:43

Myślę, że tak naprawdę, to tylko Pedra interesuje, czego kobiety oczekują od mężczyzn, a z tego co wiem, to jest już z kimś (może trzeba jej zapytać?).

czego ja oczekuję ?
przede wszystkim poczucia bezpieczestwa, zaufania, tego, że nie zawiedzie, że będzie wtedy, gdy będę go potrzebować. Poczucia, że jestem potrzebna, że nie jest ze mną dlatego, że człowiek generalnie nie lubi być sam, ale że wybrał właśnie mnie z pośród innych, bo mnie pokochał. To przede wszystkim.
Poza tym jestem z nim, bo umie słuchać, jest cierpliwy i wyrozumiały, bo potrafił przełamać moją nieśmiałość, bo ze mną dużo rozmawia, wymyśla fantastyczne bajki i inne historyjki, bo ma rozbrajający uśmiech, coś wyjątkowego w głosie, bo lubię jego pomysłowość w .... .
  • 0

#31 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 10 październik 2004 - 15:22

Ja juz zdobylem :D

No to niedobrze. :evil:
Uważam że bycie w związku czy małżeństwo,polega na tym żeby CAŁY CZAS się wzajemnie podrywać.Nie chodzi o to żeby zdobyć chodzi o to żeby zdobywać.Nie sztuka kogoś zwabić na jakiś czas.Sztuką jest bycie dla kogoś atrakcyjnym,ciekawym,świeżym na dłuższą metę;ciągle czymś zaskakiwać swojego partnera.
  • 0

#32 Monia74

Monia74

Narrator

• Moderator
  • 1472 postów

Napisano 10 październik 2004 - 17:32

Temat bardzo interesujący i ile kobiet tyle wariantów zdobywania :D > Myślę, że, gdy się trafi na tę swoją Połóweczkę to wszystkie zdobywania przychodzą bardzo naturalnie (przynajmniej tak mi się wydaje).
Facet przede wszystkim nie może być nudny. Powinien mieć tę odrobinę szaleństwa, zaskakiwać. Generalnie Panowie drodzy, zwracajcie uwagę na szczegóły, drobiazgi, tak potrzebne kobiecie, a jednocześnie urozmaicające związek, sprawiające, że ta iskierka, która rozpaliła nasze serca nie zgaśnie zbyt szybko. Mężczyźni niestety skupiają się na wielkich celach, dążą do czegoś dużego, patrzą zdecydowanie za daleko, nie dostrzegając to, co mają tuż koło siebie. Owszem te cele są ważne, ale czasem warto się zatrzymać, by dostrzeć jakiś drobiazg, docenić starania kobiet, które dbają o szczegóły. Czasem zerwany na łące kwiatek potrafi zdziałać więcej niż najpiękniejszy klejnot. Myślę, że kobiety najbardziej ujmują mężczyźni, którzy czasem potrafią przystanąć i pomyśleć o tym, co w danej chwili kobiecie jest potrzebne. Wiem, że to nie jest łatwe, bo faceci są na to zbyt leniwi, niestety albo mają jakieś swoje wytłumaczenia. Naprawdę czasem nie trzeba zbyt wiele by uszczęśliwić kobietę, by się uśmiechnęła. Kobieta lubi być zdobywane i adorowana bez względu na to czy jest z partnerem miesiąc, rok, pięć lat czy dłużej.
Ale odbiegłam od głównego tematu. Nie wiem, jak można zdobyć kobietę. Mnie ktoś zdobył m.in. tym o czym wspomniała Kicia: Iskrzącymi dowcipami i inteligencją rozmowami, a nade wszystko tym, że umiał słuchać i był zainteresowany tym, co mam do powiedzenia. Kobieta musi mieć poczucie, że jest ważna, że partner jest wyłącznie skupiony na niej. Mężczyzna powinien zapewnić kobiecie poczucie bezpieczeństwa. Chodzi tu o bezpieczeństwo psychiczne. Powinniśmy czuć, że jesteśmy ważne i wyjątkowe...
Mogłabym jeszcze pisać i pisać, ale boję się, że Panowie pouciekają gdzie pieprz rośnie :D . Panowie :!: Kobieta to po prostu WYZWANIE, a Wy przecież lubicie takowe ;) . Dbajcie o nas po prostu, a my będziemy umiały się Wam odwdzięczyć (cmok)
  • 0

#33 blue

blue

Sufler

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 336 postów

Napisano 16 październik 2004 - 02:13

Oczekuję SAMODZIELNOŚCI, niechowania się za mamusiną spódnicę, zainteresowania mną i moimi sprawami, przyznawania mi takich samych praw, jakie ma. Męczy mnie pokazywanie palcem, co należy zrobić i cisza. Te dwie rzeczy najbardziej. W takiej sytuacji nie ma mowy o miłości.
  • 0
Bezmyślnym życiem żyć człowiekowi nie warto.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych