Produkty:
2 jajka, 1/4l maślanki, 10 dkg mąki, 50 dkg czerwonej i żółtej papryki, 15 dkg śmietany, 1 cukinia, 1 cebula, 15 dkg filetów z indyka, olej, sól, pieprz, majeranek, 10 dkg sera owczego 5 dkg oliwek z papryką, 1 ząbek czosnku, 15 dkg ogórka sałatkowego 15 dkg jogurtu, szczypta curry.
Jajka, maślankę, szczyptę soli i mąkę wymieszać na gładkie ciasto, odstawić na 10 minut.
Paprykę cebulę i cukinię pokroić na cienkie paseczki, mięso pokroić na małe kawałki. Mięso smażyć na oleju, dodając cebulę i resztę warzyw ok. 5 minut, przyprawić do smaku, dodać śmietanę. Ser owczy pokruszyć, oliwki pokroić w plasterki. Około 2/3 sera dodać do usmażonych warzyw.
Z ciasta usmażyć 4 naleśniki. 1 naleśnik położyć na blachę wyłożoną pergaminem. Na wierzchu ułożyć 1/4 warzyw, układać kolejne naleśniki przekładając warzywami. Na ostatni placek pokruszyć resztę sera owczego. Piec tort ok. 10 minut w temp. 200 st. C.
Sos
Ogórek zetrzeć na grubej tarce, dodać przetarty ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem, dodać jogurt i wymieszać.
Tort ozdobić oliwkami, podawać z sosem.